top of page

Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon TOP-3 ehdokkaat on valittu!

Nuorten alle 40-vuotiaiden hallitusosaajien vertaisoppimisverkosto Future Board ry jakaa Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon vuonna 2023 jo 9. kerran. Palkinto on huomionosoitusja tunnustus hallitustekijän laadukkaasta, ansiokkaasta ja suuntaa näyttävästä hallitustyöstä.


Potentiaalisten ehdokkaiden ilmianto oli käynnissä alkusyksyn 2023 ajan ja nyt joukosta on valittu finaalikolmikko: Antti Haapankorva, Jussi Herlin ja Marianne Vikkula.


Antti Haapakorva on yli 40-vuotias, kokenut liiketoiminnan ammattilainen, joka tunnetaan intohimostaan kasvuun, kehittämiseen ja jalkapalloon. Antti on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon (KTM) Vaasan kauppakorkeakoulussa. Lisäksi, hän on Future Boardin jäsen, joka on erikoistunut tulevaisuuden strategioihin ja päätöksentekoon.

Antti on aktiivinen hallitusjäsen useissa organisaatioissa, ja hänen hallitusura alkoi jo vuonna 2010. Tällä hetkellä hänellä on aktiiviset hallituspaikat Talentree Oy:ssä, Osuuskunta KPY:ssä ja Kiho Oy:ssä.


Jussi Herlin on tunnettu liike-elämän vaikuttaja ja kokenut hallitusammattilainen, jonka hallitusura alkoi vuonna 2012. Hän on 39-vuotias ja Future Boardin jäsen. Jussi on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon (KTM) Aalto-yliopistosta.

Tällä hetkellä Jussi toimii KONE Oyj:n hallituksen päätoimisena varapuheenjohtajana sekä Teknologiateollisuus ry:n, Elinkeinoelämän keskusliiton, Security Tradingin, Holding Manutasin, Pörssisäätiön ja Kaskasin hallituksien jäsenenä. Jussi on myös Teknologiateollisuuden hallituksen työvaliokunnan jäsen sekä KONE Oyj:n nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtaja ja tarkastusvaliokunnan jäsen.


Marianne Vikkulan, 31-vuotiaan hallitusura alkoi vuonna 2017. Hän on nopeasti noussut arvostetuksi vaikuttajaksi sekä teknologian että liiketoiminnan maailmassa. Marianne sai erityistä huomiota vuonna 2020, kun Forbes sisällytti hänet alle 30-vuotiaiden teknologiavaikuttajien Euroopasta koostuvalle listalle. Marianne on suorittanut diplomi-insinöörin (DI) tutkinnon Aallon yliopistossa. Tällä hetkellä Marianne toimii SLUSHin puheenjohtajana sekä Marimekon hallitusjäsenenä.


Palkinnon jakava raati koostuu niin hallitusammattilaisista, kuin liike-elämän johtotehtävissäolevista asiantuntijoista. Valinnan tekevässä raadissa ovat


Raadin puheenjohtaja, hallitusammattilainen ja Future Boardin puheenjohtaja Klaus Breitholtz

Vuoden 2022 Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon voittaja Helene Auramo

Nordean Acquisition Manager Lotta Kivinen

Admincontrollin maajohtaja Henrikki Hirvonen

LähiTapiolan lakiasiainjohtaja Teija Kerminen

PwC:n KHT-tilintarkastaja ja johtaja Pekka Hiltunen

Ilmarisen osastonjohtaja Ilkka Jakonen

Turun yliopiston työelämäprofessori, hallitusammattilainen sekä Future Boardin kummi Jorma Turunen

Future Boardin kummi sekä hallitusammattilainen Kai Virtanen

Hallitusammattilainen sekä Future Boardin kummi Johanna Fagrell Köhler

Hallitusammattilainen sekä Future Boardin kummi Päivi Rekonen

Kauppalehti, Päivikki Pietarila

Talouselämä, Anni Erkko

Raadin sihteerinä toimii Future Boardin toiminnanjohtaja Anna Zapasnik


Raati haastattelee Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon TOP-3 ehdokkaat perjantaina 27.10.2023. Palkinto tullaan jakamaan Future Board ry:n Vuosigaalassa 17.11.2023.


Lisätietoa palkinnosta antaa Future Boardin toiminnanjohtaja ja Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon raadin sihteeri Anna Zapasnik.51 views0 comments

Comments


bottom of page