top of page

Mikä on advisory board ja miksi lähteä kehittämään hallitustyötä sen kautta?

Updated: Jun 26, 2023

Onko sinunkin yritykselläsi ns. kumileimasinhallitus, johon olet ehkä värvännyt mukaan itsesi lisäksi puolisosi tai jonkun muun lähisukulaisen, jotta saat pakollisen hallitusbyrokratian hoidettua vuosittain mahdollisimman kätevästi?


Sen sijaan että vaihtaisi heti hallituksesi jäsenet uusin, yksi kevyempi tapa aloittaa oman yrityksesi hallitustyön kehittäminen on koota yritykselle advisory board. Advisory board ei ole virallinen yrityksen toimielin, mutta pystyy auttamaan merkittävästi yritystäsi kasvun tiellä. Advisory boardin avulla voit ikään kuin harjoitella yrityksesi hallitustoimintaa ulkopuolisten kanssa ja jos toiminta sujuu, tästä voidaan päätyä lopulta esimerkiksi siihen, että advisory boardista saat jäseniä hallitukseesi saakka.


Ja koska advisory board ei ole virallinen toimielin, sen voi koota monella eri tapaa ja luoda myös hyvinkin erilaisia toimintatapoja. Joskus advisory boardiksi ”riittää” 1-2 henkilöä, joiden kanssa voi sparrata esimerkiksi säännöllisesti lounaspalavereiden merkeissä ja joskus kannattavampaa on koota isompi konklaavi, jolla on oma virallisempi kokousrytmi sekä asialistat.


Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää miten advisory boardin kokoamisessa voisi lähteä liikkeelle ja kuulla myös kokemuksia advisory board -työskentelystä, voit ilmoittautua maksuttomaan webinaariin aiheesta, joka pidetään 23.5. klo 14.30-16.


Webinaari: Aloita yrityksesi hallitustyön kehitys perustamalla advisory board!


Aika & paikka: ti 23.5. klo 14.30-16 etänä (Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille)


Puhujina & kouluttajina:

  1. Pia Pursiainen – Miksi lähteä kehittämään hallitustyötä?

  2. Tero Ylönen – Miten lähteä liikkeelle – näin kannattaa lähteä perustamaan advisory board

  3. Saana Tyni – Näin perustin advisory boardin ja lähdin kehittämään hallitustyötä – aina exitiin saakka

Ilmoittaudu täältä nyt: https://lnkd.in/gP_HZvF9 .


PS. Mikäli et pääse osallistumaan webinaariin juuri kyseisenä ajankohtana, voit tilata itsellesi tallenteen, jonka lähetämme webinaarin jälkeen tallenteen valmistuttua.


*Tilaisuuden järjestää Future Board ry:n vetämä Hallitukset yhtiöiden kasvun moottoreiksi -hanke. Hankkeen tarkoituksena on tuoda esille hallitustyön merkitystä yhtiön kasvun tukena ja kehittää erityisesti Pirkanmaan alueen pk-yhtiöiden hallitusten toimintaa. Hanketta rahoittaa Pirkanmaan liitto.

Lisätietoja: Ulla Tirronen, puh. 050 344 0805, ulla.tirronen@futureboard.fi 

38 views0 comments

Kommentare


bottom of page