top of page

Future Board jäsenesittely – Nora Hortling

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.


Nimi: Nora Hortling

Paikkakunta: Helsinki

Yhteystiedot: nora.hortling@olvi.fi

Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: Puutarhaviljely, lumilautailu, kuntonyrkkeily, luonto ja retkeily, sienestys, ruoka ja juoma, kirjat ja lukeminen eri kielillä, matkustaminenMiten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?   Olen ollut Olvi Oyj:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. Kokemusta on kertynyt varapuheenjohtajan tehtävästä (vuodesta 2016 lähtien) sekä valiokuntatyöskentelystä. Vuodesta 2023 lähtien olen toiminut Olvin hallituksen puheenjohtajana. 2023 aloitin myös start-upin hallituksessa, joka on tuonut itselleni aivan uusia kulmia hallitustyöhön. Päädyin hallitustyöhön suurimpien osakkeenomistajien esittämänä. Yhteensä minulla on nyt siis 9 vuotta kokemusta hallitustyöstä.


Millaisissa hallituksissa olet ollut mukana?  

Toimin tällä hetkellä Olvi Oyj:n hallituksen puheenjohtajana, tarkastusvaliokunnan jäsenenä sekä henkilöstö ja vastuullisuusvaliokunnan puheenjohtajana. Lisäksi olen hallituksen jäsenenä Hailia Nordic Oy:ssä.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?  

Tällä hetkellä keskityn puheenjohtajan tehtävään ja siihen liittyvään osaamiseen. Pyrin aktiivisesti kouluttautumaan ja oppimaan asian ympärillä lisää, niin verkoston, kirjallisuuden kuin koulutusten kautta. Haluan tehdä hallitustyöskentelystä enemmän lisäarvoa tuovaa, keskustelevaa ja operatiivista johtoa tukevaa. Itsenäni kiinnostaisi hallitustehtävät FMCG alalla, joskin toimialaa tärkeämpi on hallituksen ja johdon dynamiikka, yhtiön strategia ja omistajastrategia. Uskoakseni pystyn tuomaan hallituksiin osaamistani strategian, organisaation kehittämisen, hankinnan ja kaupan alalta sekä antamaan oma panokseni hyvän hallitustyön ja sen dynamiikan kehittämiselle.


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?  

Olen aktiivisesti pyrkinyt oppimaan osaavilta ja fiksuilta ihmisiltä ympärilläni. Välillä on itsekin pystynyt tarjoamaan apua ja neuvoa omalle verkostolle. Vuosien varrella olen saanut tutustua todella ammattitaitoisiin ihmisiin, päässyt vaihtamaan ajatuksia ja pohtimaan tulevaisuutta, ja monesta on tullut myös ystävä.


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Kunhan talvi väistyy, puutarha vie taas kaiken vapaa-aikani ja suunnittelen jo nyt mitä herkkuja kasvatan ensi kesänä. Muuten vietän aikaani kirjojen ja ystävien parissa, usein hyvän ruoan ja juoman äärrellä.
Jos haluat olla Noraan yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta. 

186 views0 comments

Comments


bottom of page