top of page

Future Board jäsenesittely – Maria Sillanpää

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.


Nimi: Maria Sillanpää

Paikkakunta: Espoo

Yhteystiedot: 0500903298 / maria.sillanpaa@bonfire.fi

Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: Yrittäjyys, ajatusjohtajuus, vaikuttava viestintä, Lappi, Norja, eräpirkkoilu, tunturivaellukset, hiihtäminen
Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?   

Olen päätynyt hallitustyön pariin yrittäjyyden kautta. Ensimmäisen yritykseni perustin vuonna 2011 ja kasvatin sitä alkuun sivutoimisesti päivätyöni ohella. Tällä hetkellä toimin hallituksen puheenjohtajana ja kasvujohtajana Bonfire Agency Oy:llä – Pohjoismaiden ensimmäisessä ajatusjohtajuustoimistossa.


Olemme yhdessä toisen Co-Founderin Laura Pääkkösen kanssa luotsanneet Bonfiren kasvua viimeisen kuuden vuoden ajan ja päivittäneet vastuita elämäntilanteiden ja intressiemme mukaan useampaan otteeseen. Viimeiset kolme vuotta olin itse toimarin roolissa, mikä oli aika ajoin tiukkaa tarpomista kaiken maailman myllerryksen keskellä. Ilokseni sain houkuteltua Lauran koppaamaan toimarivastuut uudelleen nyt vuoden alussa, ja nyt on ollut taas vähän paremmin kaistaa muillekin tulevaisuuspohdinnoille.


Millaisissa hallituksissa olet ollut mukana?  

Tällä hetkellä hallituksen pj:na Bonfire Agency Oy:llä.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?  

Uskon yrittäjä- ja toimarikokemuksestani olevan hyötyä tulevissa hallitusrooleissani. Näkisin, että minulla on annettavaa kasvuyrityksille erityisesti viestinnän, markkinoinnin, myynnin ja kasvun sparraajana. Ulkopuoliset advisorit ja hallituksen jäsenet ovat parhaimmillaan iso voimavara toimitusjohtajalle ja muulle operatiiviselle tiimille.


Markkinointi- ja viestintäosaaminen on useiden suomalaisten kasvuyritysten heikkous. Uskon, että avainhenkilöiden kasvollinen viestintä ja ajatusjohtajuuden rakentaminen on monelle B2B-brändille kustannustehokkain tapa markkinoida, myydä ja rakentaa kestävää kilpailuetua. Tähän haluaisin rohkaista entistä useampaa suomalaista yritysjohtajaa!


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?  

Näen verkostoitumisen muiden yrittäjien ja hallitustyötä tekevien kanssa isona rikkautena. Kävin pari vuotta takaperin Boardmanin järjestämän hallitustyöskentelyvalmennuksen, jossa oli ilo tutustua samanhenkisiin ihmisiin. FuBosta olen kuullut myös valtavasti hyvää, joten päätin liittyä mukaan ennen kuin ikärajat paukkuu. Toivottavasti tavataan ja tutustutaan tämän vuoden tapahtumissa!


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Kolmivuotisen toimaripestini päätyttyä pari viikkoa takaperin, olen alkanut haaveilla nelipäiväisestä työviikosta ja keväthangista. Pidemmän tähtäimen tavoitteisiini kuuluu mm. pari uutta hallituspaikkaa, asuntoflippaaminen (remppaaminen on erinomaista vastapainoa ajatustyölle) ja eräopaskoulutus.


Elämäni isoimpia intohimoja ovat tunturivaellukset, hiihtäminen ja Lapin luonto. Viime aikoina olen saanut aika hyvin houkuteltua koko perheeni mukaan näille retkille. 9- ja 11-vuotiailla pojillani pysyy jo mukavasti rinkka selässä ja sukset jalassa!Jos haluat olla Mariaan yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta. 

50 views0 comments

留言


bottom of page