top of page

Future Board jäsenesittely – Jasper Heino

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.


Nimi: Jasper Heino LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jasper-heino-780318141/ Paikkakunta: Helsinki Yhteystiedotjasper.heino@heino.fi Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: ruoka, juoma, taide, urheilu
Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Hallitustyöskentelyyn päädyin perheyrityksemme Heino Group Oy:n kautta. Olemme aktiivinen ruoka, juoma ja logistiikka-alan toimija ja sijoittaja ja ensimmäiset hallituspaikkani tulivatkin portfolioyhtiöidemme joukosta. Tällä hetkellä hallitustyökokemusta on kertynyt yhteensä jo reilut 20 vuotta. 


Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Olen päässyt osallistumaan hallitustyöhön varsin laajalla skaalalla. Pienimmät yhtiöt ovat olleet aivan alkuvaiheen start-up yrityksiä, kun taas skaalan toisessa päässä on jo toimintaansa vakiintuneita vanhempia yrityksiä. Yhteisenä nimittäjänä on kuitenkin ollut se, että kaikki yritykset ovat liittyneet tavalla tai toisella ruokaan ja juomaan. Tällä hetkellä olen mukana kuudessa hallituksessa ja sieltä löytyy mm. panimotoimintaa, maahantuontia sekä sijoitustoimintaa. 


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Hallitustyössä minua kiinnostaa erityisesti suuret kokonaisuudet ja yrityksen pitkäjänteinen rakentaminen. Hallituksella on tärkeä rooli yrityksen nykyisen ja tulevan strategian haastamisessa ja muodostamisessa, että tämä toteutuisi hallituksen täytyy pystyä olemaan aktiivinen ja kyetä ennen kaikkea päättämään aktiivisesti. Pyrin siis sellaisiin hallituksiin missä yrityksen johdon ja hallituksen välinen vuoropuhelu toimii saumattomasti ja yritystä viedään tiimimäisesti eteenpäin.


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Verkostoituminen hallitustyön ympärillä antaa ennen kaikkea uusia ajatuksia ja kannustaa haastamaan totuttuja toimintatapoja. Monia verkostojen kautta tulleita ideoita ja toimintatapoja olenkin pyrkinyt viemään niihin hallituksiin missä toimin. Verkostot toimivat myös hyvänä tukiverkostona josta pyytää apua ja vinkkejä milloin missäkin mieltä askarruttavassa asiassa. 


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Hallitustyön ohella työskentelen perheyrityksessämme sijoituspäällikkönä. 


Jos haluat olla Jasperiin yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.

58 views0 comments

Comments


bottom of page