top of page

Future Board jäsenesittely – Emma Ilves

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.


Nimi: Emma Ilves LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/emma-ilves Paikkakunta: Espoo Yhteystiedotemma@blockbustersgang.com, +358405542086 Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: elokuvat, samppanja, ratsastus, laskentataulukot ja yritykset.
Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Päädyin hallitustyöskentelyyn yrittäjyyden kautta; perustimme yhtiökumppanini kanssa Blockbusters Gang Oy:n 2016 vuonna ja toimin tälläkin hetkellä yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Yrittäjyyden ja toimitusjohtajan pestin myötä kiinnostuin hallitustyöskentelystä ja siitä miten hallitus voi tuoda lisäarvoa yhtiöön. Kävin 2022 keväällä HHJ-kurssin, jossa pääsi perustaitojen syventämisen lisäksi tutustumaan mahtaviin samanhenkisiin hallitustyöstä innostuneisiin ammattilaisiin.


Rehellisesti myös yhtenä motivaattorina on ollut se, ettei etenkään listattujen yhtiöiden hallituksissa ja puheenjohtajien rooleissa ole nuorempia naisia edustettuna paljoa ja olen halunnut tehdä oman osani tilastoja korjatakseni hieman monimuotoisempaan suuntaan. Toivon, että omalla esimerkillä voisin rohkaista vähemmistöjen edustajia tähtäämään kohti hallitustyötä ja tuoda työtä helpommin lähestyttäväksi.


Hallitustyöskentelyvuosia minulla on kertynyt kahdessa osakeyhtiössä ja yhdessä yhdistyksessä yhteensä 12.


Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Olen av-alan henkilöstöpalveluntarjoajan Blockbusters Gang Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä suomalaisen elokuvan Jussi-palkintoa jakavan Filmiaura Ry:n hallituksen jäsen. Lisäksi toimin konsultointiyhtiö Harju Groupin hallituksen jäsenenä.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Haluan päästä pikkuhiljaa isompien yritysten hallituksiin mukaan ja kerään parhaillaan oppeja sen pohjalle. Hallituksen ja toimitusjohtajan välinen vuorovaikutus, ja toisaalta erilaisten omistajastrategioiden kanssa toimiminen kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti konkreettisessa hallitustyössä.


Asetin pari vuotta sitten tähtäimekseni pörssiyhtiön hallituspaikan ennen 40v ikää ja siihen tähdätään edelleen! Hallitustyö tuntuu minulle unelmaduunilta ja se on siistiä.

Syvimpänä driverina minulle on viime vuosina muodostunut ajatus siitä, että yrityksillä on mielestäni valtava mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisessa maailmassa elämme ja ratkoa kaikenlaisia ja kaikkia koskevia haasteita. Tuottojen tavoittelun kuuluisi tapahtua yrityksen arvojen rajoissa ja mielestäni vastuullisen toiminnan pitäisi olla niiden osana. Jos toiminta ei ole kestävää, ei se lopulta ratko ongelmia vaan aiheuttaa niitä. Vastuullisuus on vähintäänkin 50 sävyä mustan ja valkoisen välissä, mutta siitä voidaan oppia kokoajan lisää ja toivonkin pääseväni tekemään hallitustyötä vielä yrityksissä, joissa tähän halutaan panostaa ja joissa se voidaan nähdä jopa avaimena menestykseen.


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Verkostoituminen on ollut minulle tärkeää koko työurani ajan ja minulle se tarkoittaa erityisesti heittäytymistä, avoimuutta ja uteliaisuuutta. Mantrani on ollut, että aina kannattaa uskaltaa mennä ja tutustua rohkeasti, koska koskaan ei tiedä milloin saa tärkeitä kontakteja ja oppeja, ja niiden arvo voi näkyä vasta vuosienkin päästä. Myös repäisevä ”never say no” -vuosi osoittautui toimivaksi kokeiluksi ja sen päätteeksi päädyin perustamaan osakeyhtiön, josta myös hallitusurani sai alkunsa.


Verkostoituessa saan paljon energiaa ja intoa myös siitä, että pystyn antamaan muille uusia näkökulmia, inspiraatiota tai vertaistukea. Oman kuplan ulkopuolelle hyppääminen on yleensä erityisen hedelmällistä ja hauskaa.


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Toimitusjohtajan töiden ja hallitustyön ulkopuolella nautin hevosten kanssa hengailusta, elokuviin uppoutumisesta ja korkeanpaikan kammon haastamisesta kiipeilyseinillä. Ranska ja samppanja tekevät kepeistä hetkistä vielä kepeämpiä. Perhe ja ystävät ovat jatkuvasti arjessa läsnä sekä tukiverkkona että keskipisteenä.


Jos haluat olla Emmaan yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.


62 views0 comments

Comentarios


bottom of page