top of page

Future Board hankepäällikön esittely – Ulla Tirronen

Yhdistyksen saaman hankerahoituksen johdosta, saimme tammikuun alussa vahvistuksen operatiivisen toimintaan hankepäällikön muodossa.Nimi: Ulla Tirronen LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ullatirronen/ Paikkakunta: Tampere Yhteystiedot: +358 50344 0805, ulla.tirronen@futureboard.fi Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: maailmanparannus (ja/tai vaikuttaminen), salmiakki, kulttuuririennot, Harry Potter & Star Wars. Jos vastaani tulee Jane Austenin kirja, en voi jättää sitä oman onnensa nojaan vaan ostan sen ja etsin sille uuden kodin.


Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Päädyin hallitustyöskentelyn pariin perheyritysten kautta, olen ollut hallituksessa mukana nuoresta lähtien – tarkkaa aloitusajankohtaa en edes muista. Hallitustyökokemusta on kertynyt kolmesta eri perheyrityksestä ja kahdesta omasta perustamastani yrityksestä.


Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Olen ollut mukana sekä omien yritysten hallituksissa sekä perheyritysten hallituksissa. Osassa on ollut vahva kasvun tavoittelu, osassa sitten maltillisempaa meininkiä. FuBoon liityin aikanaan siksi kun tajusin, että oman yrityksen hallitustyön kehittäminen kannattaisi ottaa työn alle ja pohdin myös vaihtoehtona tulevaisuuteen, että voisiko hallitusammattilaisuus olla mahdollinen urapolku tulevaisuudessa.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Hallitusosaaminen on asia, josta haluan saada oppia vahvasti lisää ja toivon, että tulevaisuudessa saan mahdollisuuksia olla mukana sellaisissa hallituksissa, joissa en ole niin vahvasti operatiivisessa toiminnassa mukana. Olisi hienoa olla jonain päivänä se riippumaton hallituksen ulkopuolinen jäsen!


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Mitä verkostoituminen yleensäkin antaa – jotain täysin odottamatonta. Menen logiikalla, että autan mieluusti muita ja ajattelen, että joskus se tulee myös sitten takaisinpäinkin (aina on tullut, mutta erittäin odottamattomissa muodoissa!).


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Tykkään täyttää vapaa-aikani luottamustehtävillä eri järjestöissä, tehdä omaa podcastia etäaiheista sekä tykkään hämmentävän paljon googlettaa kohteita, joissa voisi käydä (ja joskus jopa käydäkin niissä:-).


Miksi hait hankepäälliköksi?

Hain hankepäälliköksi, sillä en yksinkertaisesti malttanut olla hakematta. Viime vuosina olen kokenut innostusta pk-yrittäjyyden asioiden edistämiseen eri järjestöissä, joten hankkeen tavoite ja sisältö ja mahdollisuus päästä toteuttamaan hanketta omannäköisesti houkutteli tällä kertaa liikaa.


Miksi koet, että tämä projekti on tärkeä?

Koen, että olen itse jättänyt käyttämättä yrityksissäni hallitustyöstä potentiaalisesti saatavia “vipuja” (joka on toki ymmärrettävää monelle yrittäjälle). Mutta nyt ymmärtäessäni hallitustyön mahdollisuudet, olisin pyrkinyt käyttämään aikaani enemmän hallitustyön kehittämiseen. Tästäkin syystä pidän tärkeänä, että erityisesti pk-yrityksiä saataisiin innostettua aktiivisemman hallitustyön pariin. Näen, että tässä on mahdollisuuksia auttaa Pirkanmaan yrityksiä pääsemään seuraavalle tasolle – ja toivottavasti luotua toimivia malleja ja muuta materiaalia hyödynnettäväksi laajemminkin tulevaisuudessa.


Hankkeessa tärkeä mahdollisuus on myös se, saadaanko luotua jonkinlainen malli, jossa saadaan hallitustyöhön liittyvä tutkimus ja yritykset kohtaamaan käytännössä niin, että tutkimustuloksia päästäisiin hyödyntämään yritysten hallitustyössä nopeammin.


Jos haluat olla Ullaan yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan, osaamisestaan tai hankkeesta, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.

80 views0 comments

コメント


bottom of page