top of page

Future Board hallitusjäsenten esittely – Joni Simunaniemi

Tuomme esille yhdistyksemme hallitusjäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin he saavat itse vastata.


Nimi: Joni Simunaniemi, hallituksen jäsen LinkedIn: www.linkedin.com/in/jonisimunaniemi Paikkakunta: Nokia Yhteystiedot: joni.simunaniemi@gmail.com Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: juokseminen, musiikki, elokuvat, kirjat, sähkökitaratMiten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Olen toisen polven yrittäjä ja sukupolven vaihdoksen myötä päädyin yrityksen hallitukseen 2015. Tämän jälkeen olen ollut neljän eri yhtiön hallituksessa. Yritystoiminnan kehittäminen on aina kiinnostanut ja jossain vaiheessa päätin mennä HHJ-kurssille, jonka kautta sain ymmärryksen mitä hallitustyöskentely oikeasti on ja miten yritystä voi auttaa hallitustyöskentelyn kautta. Käydyillä kursseilla tapasin samalla tavalla ajattelevia ihmisiä joiden kanssa käydyt keskustelut ovat kehittäneet omaa ajatusmaailmaa hallitustyöstä.


Millaisissa hallituksissa olet ollut mukana?

Olen mukana sellaisten yritysten hallituksessa missä olen mukana omistajana myös. Yritysten toiminta on painottunut talotekniikka-alalle pääsääntöisesti.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Haluan kehittyä hallitusosaajana sellaiseksi henkilöksi, joka voi auttaa yrityksiä käynnistämään hallitustyötään ja tuomaan mukaan strategiatyöskentelyä ja tavoitteellisuutta. Olen myös kokenut, miten erilaisilla fasilitointimenetelmillä voidaan saada parempia tuloksia aikaan ja näitä taitoja haluan omalla kohdalla myös kehittää. Hyvien menetelmien oppiminen ja työkalujen hyödyntäminen kasvattaa myös omaa työkalupakkia ja etenkin sellaisten mistä on hyötyä myös operatiiviselle toiminnalle. Olen mielestäni hyvä kokonaiskuvan muodostamisessa ja pyrin pitämään yllä eteenpäin katsovaa työskentelyä.


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Olen saanut tutustua erilaisiin ihmisiin joilla on erilaista osaamista kullakin. Tarpeen tullen on tiennyt keneltä kysyä apua jos jotakin asiaa ei itse tiedä tai haluaa päästä eteenpäin. Olen myös itse aina pyrkinyt auttamaan kun minulta on kysytty apua.


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi lasta ja kaksi koiraa. Vapaalla vietetään perheen kesken aikaa käymällä museoissa, lasten harrastuksissa, ulkoilemassa yms. Kotoa löytyy myös Ilveksen ja Tapparan kannattajia, joiden kanssa on käyty pelejä katsomassa. Oman aikani olen viimeisen pari vuotta käyttänyt sähkökitaran soiton harjoitteluun. Jääkiekkoa tulee seurattua NHL-tasolla myös aktiivisesti. Kuntoa tulee pidettyä yllä juoksemalla ja samalla kuunnellen äänikirjoja tai podcasteja. Pyrin myös tapaamaan ystäviä ja käymään heidän kanssa viettämässä aikaa eri tavoin.


Miksi päädyit hakemaan Fubon hallitukseen?

Olin mukana neljän hengen työryhmässä, jonka tehtävänä oli päivittää Fubon strategia vuodesta 2022 eteenpäin. Pidin tuossa ryhmässä työskentelystä todella paljon ja siinä pääsin käyttämään omia vahvuuksiani ideoimisessa. Samalla opin myös uusia asioita muilta sekä millainen Fubo on. Strategiatyö päättyi marraskuussa kuitenkin siihen kun tekemämme strategia luovutettiin hallitukselle pureskeltavaksi ja itselle tuli tunne, että nyt jäi jotain kesken. Päätin hakea mukaan hallitukseen pyynnöstä ja koska halusin olla mukana viemässä tuota strategiaa eteenpäin.


Mitkä tavoitteet sinulla on tälle hallituskaudelle?

Tavoitteenani on auttaa uutta hallitusta eteenpäin ja selventää strategiassa asetettujen tavoitteiden ymmärtämisessä.


Jos haluat olla Joniin yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.

139 views0 comments

Comments


bottom of page