top of page

Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon top-3 ehdokkaat on valittu

Nuorten alle 40-vuotiaiden hallitusosaajien vertaisoppimisverkosto Future Board ry jakaa Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon vuonna 2022 jo 8. kerran. Palkinto on huomionosoitus ja tunnustus hallitustekijän laadukkaasta, ansiokkaasta ja suuntaa näyttävästä hallitustyöstä.

Potentiaalisten ehdokkaiden ilmianto oli käynnissä alkusyksyn 2022 ajan ja nyt joukosta on valittu finaalikolmikko: Helene Auramo, Mikko Paananen ja Annu Nieminen.


Mikko Paananen on rakennusalan yrittäjä ja start-up sijoittaja. Hän on Aisti Corporationin toimitusjohtaja ja perustaja vuodesta 2019. Sitä ennen Mikko on ollut mm. Democon Group Oy:n, miesten erikoisvaatetusliikkeen Aaron’s Oyn:n ja Polar Night Energy Oy:n hallituksissa. Hallitustöissä Mikon ura alkoi vuonna 2015.


Helene Auramo on ollut perustamassa kuuluisia yrityksiä kuten Slushia ja Indiedays- blogiportaalia (nykyisin Indieplace). Tällä hetkellä Helenellä on hallituspaikat Luonkosissa, Sijoitusasunnot.com Groupissa ja pörssiyritys Fodeliassa. Tämän lisäksi hän johtaa uutta startupiaan Prönöä. Helenen hallitusura sai alkunsa omien yritysten hallituksissa jo 25- vuotiaana.


Annu Nieminen on Upright Projectin perustaja. Yritys on rakentanut mallin, jonka avulla voidaan mitata yritysten nettovaikutusta maailmaan. Tavoitteena on auttaa kuluttajia tekemään vastuullisempia päätöksiä tuotteita ja palveluita valittaessa. Uprightin lisäksi Annu on ollut hallituksenjäsenenä Kasvuryhmässä ja tällä hetkellä hän on Inderes OyJ:n hallituksessa. Annun hallitusura alkoi vuonna 2017.


Palkinnon jakava raati koostuu niin hallitusammattilaisista, kuin liike-elämän johtotehtävissä olevista asiantuntijoista. Valinnan tekevässä raadissa ovat

  1. Raadin puheenjohtaja, hallitusammattilainen Leena Niemistö

  2. Future Boardin puheenjohtaja Anmari Brink Pacius

  3. Nordean Head of Startup & Growth Business Vesa Riihimäki

  4. LähiTapiolan lakiasiainjohtaja Teija Kerminen

  5. PwC:n KHT-tilintarkastaja ja johtaja Pekka Hiltunen

  6. Ilmarisen osastonjohtaja Ilkka Jakonen

  7. Kauppalehti Päivikki Pietarila

  8. Talouselämä Anni Erkko

  9. Raadin sihteerinä toimii Future Boardin toiminnanjohtaja Klaus Breitholtz

Raati haastattelee Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon top-3 ehdokkaat torstaina 27.10.2022. Palkinto tullaan jakamaan Future Board ry:n Vuosigaalassa 24.11.2022.

Lisätietoa palkinnosta antaa Future Boardin toiminnanjohtaja ja Vuoden Nuori Hallitustekijä -palkinnon raadin sihteeri Klaus Breitholtz.


3 views0 comments

Comments


bottom of page