top of page

Future Board jäsenesittely – Satu Juvankoski

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.


Nimi: Satu Juvankoski LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/satu-juvankoski-470577188 Paikkakunta: Jokioinen Yhteystiedotsatu.l.juvankoski@gmail.com Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: talous, tekniikka, johtaminen, hallitustyöskentely, vastuullisuus, juoksu, polkujuoksu, maraton, ultrajuoksu, perhelomakohteet, ammattimessut, verkostoituminen, luonto


Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Päädyin hallitustyöskentelyyn perheyrityksen kautta viime vuonna ja tällä hetkellä minulla on hallituskokemusta ensimmäinen vuosi takana. Hallitustyöskentely itsessään on kiinnostanut minua jo pidempään.


Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Tällä hetkellä olen konepajasektorilla toimivan perheyrityksen hallituksessa, jossa tavoitteena kasvattaa nykyistä yritystoimintaa kestävästi ja vastuullisesti.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Haluan kehittyä hallitusosaajana taitavaksi viestijäksi ja vuorovaikuttajaksi, joka ymmärtää asioiden kokonaisuudet ja vaikutusmekanismit isommassa kuvassa. Olen erityisesti kiinnostunut teknologia-alasta; energia- ja konepajasektorista teräksen valmistukseen sekä prosessivesien käsittelystä. Vihreän siirtymän vaikutukset ja automaation sekä robotiikan teollisuudelle tuomat mahdollisuudet ovat tulevan vuosikymmenen oleellisia kysymyksiä metalliteollisuudessa. Haluaisin olla mukana vaikuttamalla näihin valintoihin eri hallituksissa ja olla tuomassa yrityksiin käytäntöjä, joita tuleva vastuullisuusdirektiivi yrityksiltä tulee velvoittamaan.


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Mielenkiintoisia ihmisiä ja keskusteluja heidän kanssaan. Antoisinta on kun pääsee kuulemaan perusteltuja mielipiteitä ja näkemyksiä. Hallitustyöskentelyn ympäriltä koottu verkosto haastaa omia ajatuksia, monipuolistaa osaamista ja opettaa kerta toisensa jälkeen uusia asioita.


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Luen ja kuuntelen äänikirjoja taloudesta, johtamisesta ja tekniikasta. Lisäksi harrastan juoksua ympäri vuoden. Polkujuoksu metsässä rentouttaa, hienointa aikaa polkujuoksulle on keväällä lumen sulamisen jälkeen ja syyskesästä aina lumentuloon asti. Osallistun mielelläni myös juoksutapahtumiin. Vapaa-aika kaikkineen kuluu perheen parissa.


Jos haluat olla Satuun yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.

8 views0 comments
bottom of page