top of page

Future Board jäsenesittely – Sami Heinonen

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.Nimi: Sami Heinonen LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sami-heinonen-44b094a8/ Paikkakunta: Turku Yhteystiedotsami.heinonen@detector.fi, +358 50 302 6684

Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Päädyin hallitustyöskentelyn pariin ostamalla yrityksen, jossa olin aikaisemmin työntekijänä ja johtoryhmän jäsenä. Minulla on hallityustyökokemusta yhteensä 9 vuotta. Olen myös vuonna 2020 suorittanut HHJ-tutkinnon.


Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Tällä hetkellä toimin mm. Pohjoismaiden johtavan kaasunvalvonta-alan yritys Detector Oy:n hallituksen jäsenenä sekä Alexa Invest Oy sijoitusyhtiön hallituksen jäsenenä.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Haluan kehittyä hallitusosaajana mahdollisimman monipuolisesti uudistaen useimmiten hieman kankeaa hallitustyöskentelyä mm. digitalisaation avulla ja tuomalla uusia nuorekkaampia toimintamalleja sekä ajatuksia. Minulla on vahva osaaminen mm. tuotekehityksestä sekä tuotanto- ja palvelutaloudesta. Etsin hallitusroolia, jossa pystyn osana hallitusta auttamaan yrityksen toimitusjohtajaa ja johtoryhmää onnistumaan entistä paremmin omissa rooleissaan. Useammat perinteisellä toimialalla olevat yritykset on mahdollista saada voimmaakkaaseen kasvuun mikäli se kykenee ravistelemaan toimialaa ja olemaan edelläkävi sekä suunnannäyttäjä tähän hallitustyöskentelyllä haluan vaikuttaa.

Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Olen saanut tutustua hyviin tyyppeihin, joiden avulla olen pystynyt kasvamaan sekä hallitustyöntekijänä että ihmisenä. Vastoinkäymisissä ja ongelmissa on helppo kääntyä verkoston puoleen ja pyytää apua. Mielläni myös tarjoan apua jos vain pystyn auttamaan.


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Vapaa-ajallani vietän aikaa kahden poikani kanssa lisäksi harrastuksiini kuuluu padel, sulkapallo, maastopyöräily sekä veneily.


Jos haluat olla Samiin yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.

24 views0 comments

Comments


bottom of page