top of page

Future Board jäsenesittely – Joshua Moorrees

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.


Nimi: Joshua Moorrees LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/joshuamoorrees/ Paikkakunta: Espoo Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: koripallo, lukeminen, kuntosali ja suunnistus.Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Päädyin hallitustyöskentelyn pariin ensin yhtiöissä, joissa olin osaomistajana. Pian huomasin, että osaamista olisi hyvä syventää ja päädyinkin suorittamaan HHJ- ja HHPJ-kurssit. Yhteensä erilaisissa yrityksissä on kertynyt noin 6 vuotta hallitustyökokemusta. Jos mukaan lasketaan virallisemmat ja epävirallisemmat advisory-roolit, niin taidetaan olla jo lähellä 10 vuotta.


Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Olen ollut mukana monenlaisissa yhtiöissä sekä hallituksen jäsenenä että hallituksen puheenjohtajana. Toimialoja, joilla toimin ja olen toiminut hallituksissa ovat olleet mm. konsultointi, markkinointi- ja huonekaluala. Toimialoja tärkeämpää itselleni on ollut, että yrityksellä on voimakas kasvuhalu. Jos toimintaan on liittynyt vielä kansainvälistymistä, niin se on lisännyt intohimoani entisestään.


Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Olisi mahtavaa kehittyä hallitusammattilaiseksi (nyt kutsun itseäni hallitusamatööriksi) ja toimia sekä kasvuyritysten että listattujen yhtiöiden hallituksissa. Kasvaminen hallituksen jäsenen roolin kautta useampaan puheenjohtajarooliin kiinnostaa myös tulevaisuudessa. Osaaminen, jota pystyn tuomaan yhtiöiden hallituksiin liittyy vahvasti strategian, johtamisen, (kansainvälisen) kannattavan kasvun, sekä myynnin ja markkinoinnin yhdistämisen teemojen ympärille. Pyrin hakeutumaan jatkossa sellaisiin yhtiöihin, joihin tarvitaan em. osaamista ja joiden liiketoiminnasta voin intohimoisesti innostua.


Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on antanut kokonaisvaltaista näkemystä yrityselämästä ja ympärille suuren joukon itseäni viisaampia ihmisiä, mikä on mahdollistanut jatkuvan oppimisen ja nöyränä pysymisen.


Lisäksi se on mahdollistanut itselleni tärkeän teeman – toimitusjohtajan ja hallituksen välisen yhteistyön parantamisen – päätymisen useampien hallitusammattilaisten agendalle.

Toimitusjohtajan rooli on kuitenkin oman empiriani pohjalta maailman yksinäisin ammatti. Sen takia hallituksen tulisi olla toimitusjohtajan aito sparrauskumppani ja kannustaja, eikä ”päähänpotkija”. Valitettavasti toimitusjohtajat joiden kanssa keskustelen viikoittain kokevat enemmän jälkimmäistä kuin ensimmäistä.


Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Talvet menevät pelatessa divarikoripalloa ja käydessä kuntosalilla. Kesällä mukaan astuu vielä suunnistus, jossa on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä strategiatyöhön ja johtamiseen. Ympärivuotiseen harrastustoimintaan kuuluu lukeminen.


Olen osakkaana/sijoittajana useammassa yrityksessä. Pari esimerkkiä mainitakseni: 1) Yhdessä mahdollistamme globaaleja menestystarinoita yhdistämällä strategian, ihmiset ja arjen tekemisen yhdessä ymmärrettäväksi, 2) Toisessa taas yhdistämme myynnin, markkinoinnin ja menestysteknologiat.


Joshuan omat terveiset:

Olen suuri empiiristen tutkimusten ystävä. Tämän vuoksi haluaisinkin selvittää, miten moni Future Boardin jäsen haluaa tietää, mitä yhteistä on Fortune 500 -yrityksen maayhtiön johtoryhmässä toimimisessa ja lähes 1,5 miljoonan euron kasvusijoitusten keräämisessä. Vastauksen em. kysymykseen ja hyviä sparrauskeskusteluita saa käymällä tutustumiskahvilla kanssani. Katsotaan, millaisia tutkimustuloksia tästä syntyy!


Jos haluat olla Joshuaan yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.

51 views0 comments

Comments


bottom of page